Zoologisk Konservator


Vad kan vi hjälpa er med

Vi utför alla typer av konservering och montering av däggdjur och fåglar. Vi monterar givetvis även horn, tänder, skallar mm. Har ni några funderingar om arter eller hur en montering skall ske, tveka inte att kontakta oss för en diskussion. Telefonnummer och mailadress hittar ni under fliken kontakt.

Före all inlämning skall kontakt tas för att göra upp om utförande, tillvägagångssätt, priser och leveranstider.

Att tänka på innan inlämnande.

Helmontage

Vid inlämning för helmontage vill vi ha in hela djuret fryst. Det är viktigt att det inte finns några snitt i skinnet. Spola av allt eventuellt blod med vatten. Fåglar spolas inte med vatten utan de rullas in i hushållspapper. Bomull sätts i näbb och i eventuella blödande skotthål. Var noga med att fjäderdräkten ligger rätt och att inga fjäderpennor bryts. Infrysning bör ske omgående. Leverans till oss snarast möjligt.

Bogmontage

Vid inlämning för bogmontage skall huvud med vidhängande skinn vara fryst. Flå djuret genom att "rulla" av hela skinnet från mellangärdet och fram till huvudet. Spola av eventuellt blod med vatten. Frys sedan skinnet omgående i en tät påse och tänk på att skinnet inte ligger över huvudet. Leverans till oss snarast möjligt. Givetvis kan ni köpa flå tjänsten , kontakta oss för en prisuppgift.

Horn, betar, skallar

Frys in skallen omgående med så mycket päls som möjligt avflådd. Leverans till oss så snart som möjligt.

Skinn

Vid inlämning för beredning av hela skinn skall kroppen flås med raka snitt. Så lite köttrester som möjligt skall lämnas på insidan av skinnet. Vik ihop skinnet med köttsida mot köttsida och frys det så snart som möjligt i en tät påse. Salta ej!! Sälskinn skall rensas från så mycket fett som möjligt. Se till att fettet inte kommer i kontakt med pälsen. Skrubba sedan pälssidan med rikligt med Yes diskmedel och spola av med vatten.